Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Mujadara pentru Rețeta Libaneză de Orez

Orez și linte în stil libanez cu ceapă caramelizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de orez și linte libanez cu ceapă caramelizată, cunoscută și sub denumirea de mejadra sau mujaddara, este un câștigător în dulap și este gata în doar 40 de minute, ceea ce o face o opțiune perfectă pentru o masă ușoară la mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • orez basmati 75 g
  • ulei de masline
  • ceapa 2 mari, tăiate în jumătate și feliate
  • linte Puy 100 g
  • usturoi 2 cuișoare întregi, pe piele
  • supa ușor de pui 200 ml, fierbinte
  • chimen măcinat 1½ linguriță
  • pătrunjel 1 legatura, tocata marunt
  • iaurt natural a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune basmati într-un castron, se toarnă peste apă clocotită dintr-un ibric și se lasă la macerat.

  • Pasul 2

    Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă. Adăugați ceapa și un praf mare de sare. Gatiti, amestecand din cand in cand pana cand devin maro auriu si se caramelizeaza (le puteti lasa la fiert in timp ce continuati cu lintea).

  • Pasul 3

    Pune lintea intr-o cratita cu apa rece cu usturoiul, lasa la fiert si fierbe 20 de minute. Scurgeți apoi turnați înapoi într-o tigaie curată.

  • Pasul 4

    Scurge orezul si adauga in tigaia de linte cu jumatate de ceapa caramelizata si usturoiul stors de coaja.

  • Pasul 5

    Adăugați bulionul de pui și chimenul cu ½ linguriță sare apoi aduceți totul la fiert. Gatiti usor cu un capac timp de aproximativ 12-15 minute, sau pana cand tot bulionul este absorbit si orezul este fraged. Se amestecă prin pătrunjelul și se servește cu restul de ceapă și niște iaurt natural presărat cu chimen măcinat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 534
  • Gras 13.8g
  • Saturate 1.8g
  • Carbohidrați 71,8g
  • Fibră 14.5g
  • Proteină 23.4g
  • Sare 1.6g
#Orez #și #linte #în #stil #libanez #ceapă #caramelizată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *