Skip to content

Tipul bucătăriei:

Orz negru cu chorizo ​​și salsa de ridichi

Orz negru cu chorizo ​​și salsa de ridichi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Această rețetă de orz negru cu chroizo și salată de ridichi este o masă rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii. Spre deosebire de orzul sidefat obișnuit, coaja exterioară a orzului negru nu a fost îndepărtată, astfel încât boabele rămân plăcut mestecate și își păstrează culoarea neagră lucioasă impresionantă odată gătite.


Ingrediente

  • ceapă 1, tocat
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • chorizo 100 g bucată, tăiată cubulețe
  • orz negru 150 g, clătite
  • chimen măcinat 1 lingura
  • supă de pui aproximativ 500 ml
  • smantana (optional)

Salsa

  • ridichi 6, feliate
  • ceapa verde 2, tocat
  • coriandru o mână, tocată
  • roșii prune 1, tăiat cubulețe
  • lămâie verde ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele pentru salsa.

  • Pasul 2

    Se încălzește 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie apoi se călește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați chorizo-ul și gătiți până devine crocant. Se amestecă orzul și chimenul și se fierbe timp de un minut, apoi se adaugă supa de pui.

  • Pasul 3

    Se fierbe aproximativ 30 de minute până când orzul este fraged. Textura ar trebui să fie ca un risotto foarte umed, așa că adăugați mai mult bulion sau apă dacă este necesar. Asezonați apoi cu lingura în boluri. Acoperiți cu o lingură de smântână, dacă doriți, și salsa.

Informatii nutritionale

  • Kcals 659
  • Gras 29.2g
  • Saturate 8.1g
  • Carbohidrați 69.1g
  • Zaharuri 7.2g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 27.6g
  • Sare 2.4g
.
#Orz #negru #chorizo #și #salsa #ridichi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *