Tipul bucătăriei:
Ouă coapte cu ciuperci Tex-Mex
- servește 2
- Puțin efort
Dați focul adăugând o praf de sos iute la această rețetă rapidă și ușoară fără gluten pentru ouă coapte cu ciuperci Tex-Mex.
Încercați aceste ouă coapte cu ciuperci Tex-Mex, apoi verificați ciupercile noastre coapte, ciupercile umplute și mai multe rețete de ciuperci.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- usturoi 1 cuișoare
- ulei de masline
- ciuperci plate 4 foarte mari
- ceapa verde 3, tocat
- roșii cherry 6, tocat
- ardei iute roșu 1, tocat
- cheddar sau gruyère 50 g, ras
- avocado 1/2, cu pietre și tăiate cubulețe
- lămâie verde ½, suc
- coriandru un pumn mic de frunze, tocate
- ouă 4 mici
- sos iute pentru a servi (opțional, nu dacă nu sunteți fără gluten)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se toarce cățelul de usturoi cu un cuțit și se adaugă la 1 lingură ulei de măsline cu un praf de sare. Vrei doar ca usturoiul să aromeze uleiul, așa că lăsați-l în timp ce pregătiți restul ingredientelor.
-
Pasul 2
Scoateți tulpinile din ciuperci pentru a face o cavitate decentă. Amesteca o ceapa primavara, rosiile cherry si chilli cu branza si asezoneaza. Pune celelalte două cepe de primăvară tocate într-un castron mic. Adăugați avocado, sucul de lămâie și coriandru și asezonați. Se amestecă și se lasă.
-
Pasul 3
Ungeți ciupercile peste tot cu ulei de usturoi. Puneți pe o tavă fierbinte și gătiți timp de 7 minute. Scoateți din cuptor, turnați orice lichid și umpleți cavitățile cu amestecul de brânză. Faceți o baie în centru. Mai întâi spargeți fiecare ou într-o sită, pentru a lăsa excesul de alb curgător să curgă, apoi vărsați cu grijă în ciuperci.
-
Pasul 4
Se da din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute pana s-a intarit albul. Serviți 2 ciuperci de persoană cu amestecul de avocado cu lingura și sos iute în lateral, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 389
- Gras 28.5g
- Saturează 9.7g
- Carbohidrați 6.8g
- Zaharuri 6g
- Fibră 4.2g
- Proteină 24.2g
- Sare 0,9g