Tipul bucătăriei:
Ouă în stil restaurant, cu cartofi mărunțiți condimentați
- servește 2
- Uşor
Adăugați chorizo sau șuncă gătită în loc de slănină, dacă asta aveți în jur. Această rețetă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a consuma pâinea prăjită rămasă (săriți doar primii doi pași și sunteți de acord)
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- cartofi 3, curățați și tăiați cuburi mari
- ulei de masline
- slănină din spate 4 rashers, tocate
- fulgi de chilli o ciupitura
- ceapa verde 4, feliate
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- ouă 4, prajit
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti cartofii in apa clocotita cu sare pana cand se inmoaie, apoi scurgeti foarte bine.
-
Pasul 2
Încălziți 1½ lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, adăugați cartofii și prăjiți până când sunt crocanți și aurii, apoi scoateți din tigaie.
-
Pasul 3
Adăugați slănina și gătiți până când este crocantă, apoi adăugați fulgii de ardei iute și ceapa de primăvară și gătiți timp de 2-3 minute.
-
Pasul 4
Adăugați înapoi cartofii și aruncați până când se încălzește.
-
Pasul 5
Se amestecă pătrunjelul și se condimentează, apoi se servește o farfurie de cartofi acoperită cu 2 ouă prăjite și un vârf de chilli mai mult.
Informatii nutritionale
- Kcals 547
- Gras 34g
- Saturează 7.8g
- Carbohidrați 30.6g
- Zaharuri 2g
- Fibră 3.5g
- Proteină 27.9g
- Sare 1.7g