Tipul bucătăriei:
Pâine caldă cu năut și chimen cu dip de iaurt
- serveste 2
- Uşor
Acesta este un ambalaj vegetarian grozav, rapid de pus împreună. Nautul cald se aromatizeaza cu chimen si chilli, se adauga rosii cherry, iar umplutura se inveleste in prajituri sau tortillas de faina cu un strop de iaurt.
Ingrediente
- ulei de masline pentru prăjit
- semințe de chimen 1 linguriță, zdrobită
- ardei iute verde 1, tocat fin
- naut Tavă de 400 g, scursă și clătită
- roșii cherry 100 g, sferturi
- lămâie verde ½, suc
- Pâine plate din Orientul Mijlociu sau tortilla cu făină 4
- iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi 150 g
- coriandru o mână mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mică și se prăjește ușor chimenul timp de un minut pentru a elibera aroma. Adăugați ardeiul iute, năutul și roșiile și amestecați pentru a se îmbrăca în chimen și ulei. Gatiti cateva minute si zdrobiti usor, apoi adaugati sucul de lamaie. Pentru a face dip, amestecați coriandru prin iaurt.
-
Pasul 2
Încălziți pâinele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Împărțiți amestecul de năut între pâine și rulați-le. Se serveste cu dip de iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Carbohidrați 71,6g
- Proteină 20.6g
- Gras 15.5g
- Sare 3.36g
- Saturate 2.1g
- Fibră 7g