Tipul bucătăriei:
Pâine prăjită franceză cu unt de arțar
- servește 3
- Uşor
Verificați această rețetă ușoară de pâine prăjită franceză cu covrigi de stafidă de scorțișoară, bourbon plin de boabe și unt de arțar dulce – perfect pentru un brunch de weekend
Janine, directorul nostru alimentar, spune: Untul de arțar este un produs frumos pur. Este pur și simplu sirop de arțar care a fost fiert și amestecat până când atinge o consistență groasă și cremoasă, transformându-l în unt de arțar. Rezultatul este o împrăștiere netedă ca mătăsosul, care are o dulceață naturală minunată, deci este perfectă pentru a adăuga un pic de lux la micul dejun. Nu este ieftin, dar este foarte bogat, deci ai nevoie doar de o cantitate mică. 6,99 GBP / 150g, healthysupplies.co.uk
Ingrediente
- ouă 3, bătut
- tot laptele 6 linguri
- zahăr pudră 1 lingură
- extract de vanilie ½ linguriță
- scorţişoară ½ linguriță
- bourbon sau rom întunecat 2 linguri
- coji de stafide cu scortisoara 3, înjumătățit
- unt pentru prăjire
- unt de arțar a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă primele 6 ingrediente împreună și se toarnă într-un vas de copt mare, astfel încât cele 6 jumătăți de coajă să se potrivească într-un singur strat. Adăugați cojile și întoarceți-le în amestec. Se lasă 10-15 minute, întorcându-se din când în când, astfel încât să aibă șansa de a absorbi amestecul de ouă.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie mare antiaderentă și adăugați un buton de unt. Se prăjește covrigiile până se rumenesc și sunt clare pe ambele părți (probabil va trebui să faceți acest lucru pe loturi, așa că păstrați cele fierte la cald într-un cuptor mic). Serviți bagelele întinse cu generozitate cu unt de arțar.
Informatii nutritionale
- Kcals 461
- Gras 10.1g
- Saturează 4g
- Carbohidrați 68,9g
- Zaharuri 27,8g
- Fibră 2.2g
- Proteină 16.2g
- Sare 1g