Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de toast frantuzesc cu nuci Sticky Toffee

Pâine prăjită franțuzească cu nuci lipicioase

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Indiferent dacă îi numiți pâine prăjită franțuzească sau pâine cu ouă, toată lumea este obligată să iubească acest bud de familie ușor. Nucile caramelizate sunt și ele atât de ușor de făcut încât acestea vor deveni cu siguranță preferatele familiei


Ingrediente

  • ouă 2
  • zahăr brun moale 2 lingurite
  • extract de vanilie câteva picături
  • scorţişoară o ciupitura
  • pâine albă sau brioșă de bună calitate 2-4 felii groase (în funcție de cât de mare este fiecare felie)
  • Sirop din esență de arțar 4 linguri
  • crema dubla 150 ml
  • nuci 6, proaspăt decojite și rupte în sferturi
  • unt limpezit
  • nucşoară

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți ouăle cu zahărul, vanilia, scorțișoara și un praf mare de sare. Puneți pâinea într-un vas puțin adânc și turnați peste ea amestecul de ouă, asigurându-vă că este complet acoperită. Se lasă 20 de minute la macerat. Între timp, turnați siropul de arțar și smântâna într-o tigaie și lăsați-le să bule până când amestecul se îngroașă puțin. Adăugați nucile și un praf de sare și lăsați să clocotească încă un minut.

  • Pasul 2

    Se încălzește o tigaie la mediu și se adaugă puțin unt clarificat. Adăugați pâinea și prăjiți aproximativ 2 minute pe fiecare parte până când marginile se rumenesc și amestecul de ouă începe să devină crocant. Răziți puțină nucșoară și răsturnați feliile pentru a găti cealaltă parte. Glisați pâinea prăjită pe 2 farfurii și puneți cu lingură peste nucile lipicioase de caramel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 639
  • Gras 38.1g
  • Saturate 13.9g
  • Carbohidrați 55.4g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 17.1g
  • Sare 1.7g
#Pâine #prăjită #franțuzească #nuci #lipicioase
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *