Skip to content

Tipul bucătăriei:

Parmezan marinat

Parmezan marinat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 cu băuturi
  • Puțin efort

Dip delicioasă pentru ciuguri la o petrecere sau ca aperitiv ușor care îi conferă parmezanului un rol principal. Se prepară rapid în mai puțin de jumătate de oră, cu doar 5 ingrediente și pâine de servit


Ingrediente

  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, decojit
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 200g bucată
  • bagheta slaba 1, tăiat în 12 felii lungi diagonale
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • oregano 1 lingura de tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Învinețiți cățelul de usturoi, apoi puneți-l într-un castron cu 3 linguri de ulei de măsline și niște condimente și lăsați-l timp de 10 minute. Acest lucru va oferi uleiului o aromă plăcută și subtilă, fără arderea completă a usturoiului crud. Tăiați parmezanul în bucăți mici și adăugați-le în ulei.

  • Pasul 2

    Prăjiți ușor feliile de baghetă. Pescuiți usturoiul din ulei și aruncați-l. Amestecați ardeiul iute și oregano în parmezan și serviți cu lingură pe feliile de baghetă. Puteți face acest lucru cu câteva ore înainte, dar adăugați oregano chiar înainte de servire, astfel încât să-și păstreze prospețimea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 302
  • Gras 16.3g
  • Carbohidrați 22.7g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 15.2g
  • Sare 1.1g
#Parmezan #marinat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *