Tipul bucătăriei:
Pastă de sparanghel și hamsie
- servește 2
- Uşor
Topperul de pangrattato din semințe de fenicul crocant face ca acest fel de mâncare să cânte. O rețetă de spaghete de sparanghel simplă, dar delicioasă, este gata și pe masă în mai puțin de 30 de minute
Răsfoiți un bol rapid de sparanghel și paste de hamsie, apoi verificați spaghetele noastre de sardină, spaghete bologneze, spaghete carbonara și rețete mai delicioase de spaghete.
Ingrediente
- spaghete 200g
- ulei de masline 2 linguri
- usturoi 2 cuișoare mari, feliate subțire
- file de hamsii 8, tocat
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- sparanghel 200g, capete lemnoase rupte și aruncate, tăiate în bucăți de mușcătură
- vin alb Pahar de 125 ml
- parmezan 40g, ras fin
PANGRATTATO
- aluat învechit 2 felii mici, tăiate în bucăți
- semințe de fenicul 1 lingură
- ulei de masline 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Faceți pangrattato prin suflarea aluatului acru și a semințelor de fenicul într-un robot de bucătărie cu un vârf de sare până când aveți pesmet gros. Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, se răstoarnă pesmetul și se fierbe la foc mediu, aruncând în mod regulat, până devine auriu și chiar crocant. Pus deoparte.
-
Pasul 2
Gatiti spaghetele intr-o tigaie mare cu apa clocotita usor sarata pana la dente, apoi scurgeti, rezervand o parte din apa de gatit.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie separată și gătiți usturoiul, hamsia și fulgii de ardei iute timp de 1-2 minute sau până când hamsia s-a topit. Adăugați sparanghelul și gătiți-l 2 minute, apoi adăugați vinul și fierbeți ușor 2-3 minute sau până când sparanghelul este doar gătit.
-
Pasul 4
Încărcați spaghetele în tigaia cu sparanghel cu parmezan și aruncați foarte bine, adăugând un strop de apă de gătit pentru paste pentru a slăbi. Condimentați cu piper negru din belșug. Împărțiți între două boluri și acoperiți cu mult pangrattato.
Informatii nutritionale
- Kcals 763
- Gras 32g
- Saturează 7.6g
- Carbohidrați 79g
- Zaharuri 6.2g
- Fibră 6.8g
- Proteină 26.3g
- Sare 2.1g