Tipul bucătăriei:
Paste cu o oală cu patru brânzeturi
- serveste 4
- Uşor
Paste și sos toate gătite într-o oală? Sună nebun, dar funcționează! Oferă paste cu patru brânzeturi ale Sabrinei Fauda-Rôle în seara asta, pentru o cină cremoasă și de vis (luată din cartea ei, One-Pot Pasta)
Ingrediente
- arpagic 1⁄2 buchet, tăiat
- galletti (sau alte paste scurte) 250g
- fourme d’ambert sau roquefort 100 g, rupte în bucăți
- branza de capra 60 g
- comté 100g, mascarpone feliat subțire sau ras 150g
- mascarpone 150 g
- usturoi 1 cuișoare, nucșoară măcinată feliată foarte subțire 2 vârfuri de rozmarin 1 crenguță
- nucșoară măcinată 2 ciupituri
- rozmarin 1 crenguță
- cimbru 1 crenguță
- foi de dafin 2
Metodă
-
Pasul 1
Pune deoparte câteva arpagic. Puneți restul arpagicului și toate celelalte ingrediente într-o cratiță mare, în ordinea indicată. Se toarnă peste 750 ml apă.
-
Pasul 2
Gatiti aproximativ 15 minute la foc mediu, amestecand regulat pana se reduce la un sos. Pescuiți crenguțele și frunzele de dafin. Presărați arpagicul rezervat deasupra pentru a servi.
Reteta adaptata din Paste One-Pot: de la oală la farfurie în mai puțin de 30 de minute de Sabrina Fauda-Rôle (7,99 GBP, Hardie Grant)
#Paste #oală #patru #brânzeturi