Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de paste cu păr de înger cu șofran, prosciutto și mazăre

Paste din păr de înger cu șofran, prosciutto și mazăre

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Gata în doar 15 minute, această pastă cu șofran auriu cu mazăre dulce și pancetta este perfectă pentru o masă sănătoasă la mijlocul săptămânii – are sub 400 de calorii


Ingrediente

  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, tocat
  • prosciutto 2 felii, tocate
  • şofran 1 praf
  • vin alb 250 ml
  • mascarpone 2 linguri
  • lămâie 1, zestă
  • Mazăre congelată 150g, decongelat
  • paste cu păr de înger sau vermicelli 100 g
  • busuioc sau patrunjel tocat pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Într-o tigaie adâncă, antiaderentă, încălziți un strop de ulei de măsline și gătiți usturoiul și prosciutto până devin aurii. Zdrobiți șofranul într-un castron mic și adăugați 1 lingură apă clocotită. Se lasă să stea 1 minut și apoi se adaugă în tigaie. Se toarnă vinul și se condimentează bine.

  • Pasul 2

    Se reduce la jumătate, apoi se adaugă mascarpone, lămâie și mazăre și se încălzește. Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. Se scurge bine si se adauga in tigaia cu sosul. Se serveste cu busuioc sau patrunjel presarat peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 369
  • Gras 9.3g
  • Carbohidrați 52.9g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 11.7g
  • Sare 0,36g
#Paste #din #păr #înger #șofran #prosciutto #și #mazăre
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *