Tipul bucătăriei:
Pastele cremoase de somon
- servește 2
- Uşor
Nu poți greși cu somonul, pastele și o mare păpușă de cremă fraîche. Preparați cina noastră de săptămână bogată în proteine, cu conținut scăzut de sare, în 20 de minute
Încercați rețeta noastră de paste de somon, apoi verificați salata de somon, coletele de somon și mai multe rețete de somon.
Ingrediente
- somon 2 fileuri
- rigatoni sau penne 160g
- parmezan 25g, ras fin
- crème fraîche cu conținut scăzut de grăsimi 4 linguri
- lămâie 1, zestrat și ½ suc
- boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți fileurile de somon cu pielea în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, condimentați bine și dați la cuptor timp de 12-15 minute sau până când sunt fierte.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți pastele urmând instrucțiunile pachetului până când sunt al dente, apoi scurgeți-le, rezervând o parte din apa pentru paste.
-
Pasul 3
Într-un castron mic, amestecați parmezanul, cremă fraîche, coaja de lămâie și suc, piper negru, trei sferturi de pătrunjel și câteva condimente.
-
Pasul 4
Includeți pastele înapoi în tigaie cu sosul din castron și aruncați pentru a combina, adăugând un strop de apă pentru paste pentru a crea un sos.
-
Pasul 5
Împărțiți între două boluri, fulgi peste somon și acoperiți cu pătrunjelul rămas.
Informatii nutritionale
- Kcals 727
- Gras 31,8g
- Saturează 12g
- Carbohidrați 60,9g
- Zaharuri 4.1g
- Fibră 5.6g
- Proteină 46.7g
- Sare 0,4g