Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie de paste penne cu vin alb pe lateral

Penne carbonara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Merită să cumpărați pancetta adecvată (în loc de slănină) pentru a o folosi în acest fel de mâncare clasic. Nu uitați: carbonara nu trebuie să conțină cremă!


Faceți această rețetă pentru penne carbonara, apoi consultați rețetele noastre pentru spaghete carbonara, vegetariană carbonara, Marmite carbonara și mai multe paste rapide.

Puteți face ulei de măsline infuzat cu usturoi feliind subțire două sau trei căței de usturoi, punând într-o tigaie mică, doar acoperind cu ulei de măsline și încălzind ușor, astfel încât usturoiul să devină auriu pal. Scoateți usturoiul din ulei și păstrați-l într-un borcan.

Această rețetă a fost scrisă de Victoria Moore.

Ingrediente

  • pancetta 100g, (cereți-l să fie tăiat în felii de 1cm grosime)
  • ulei de măsline infuzat cu usturoi 1 lingură (sau utilizați ulei de măsline simplu)
  • ouă 1, plus 2 gălbenușuri
  • parmezan 70g, ras
  • penne 225g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cubulețele în cuburi, apoi încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți pancetta până se rumenesc și crocanți. Puneți oul și gălbenușurile într-un castron și bateți cu o furculiță. Se amestecă brânza și se adaugă o cantitate generoasă de piper negru.

  • Pasul 2

    Între timp, gătiți pastele urmând instrucțiunile pachetului până când sunt al dente. Se ia de pe foc. Scurgeți pastele aproximativ (această rețetă funcționează cel mai bine dacă păstrați câteva linguri de apă de gătit), reveniți în tigaie și amestecați imediat amestecul de brânză cu ouă, împreună cu pancetta și grăsimea de gătit. Se amestecă bine până când pastele sunt acoperite cu un sos neted. Se transferă în două farfurii sau boluri calde și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 764
  • Gras 40.9g
  • Saturează 15.6g
  • Carbohidrați 58.9g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 39.7g
  • Sare 2.5g
.
#Penne #carbonara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *