Tipul bucătăriei:
Penne cu bacon și mazăre
- serveste 2
- Puțin efort
O cină rapidă, ușoară și delicioasă. Puteți folosi cuburi de pancetta în loc de slănină sau puteți înlocui o mână bună de ciuperci feliate cu o alternativă vegetariană.
Ingrediente
- paste penne 200 g
- bacon neafumat 6 felii, tăiate în bucăți
- ulei de masline pentru prăjit
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- Mazăre congelată 100 g
- lămâie 2 linguri de suc
- parmezan 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Între timp, prăjiți slănina în 1 lingură de ulei timp de aproximativ 5-6 minute până devine crocantă și aurie. Scoateți și scurgeți-l pe rulou de bucătărie.
-
Pasul 2
Prăjiți usturoiul și mazărea în uleiul de bacon pentru câteva minute apoi adăugați sucul de lămâie, pastele scurse și baconul. Serviți în boluri cu așchii de parmezan.
Informatii nutritionale
- Kcals 717
- Gras 28.5g
- Saturate 11.4g
- Carbohidrați 81.3g
- Proteină 39g
#Penne #bacon #și #mazăre