Tipul bucătăriei:
Pichete
- face 12-14
- Uşor
Când o clătită se întâlnește cu o crăpătură, ai un șablon. Aerisit, pufos și perfect prăjit în unt cu o păpușă de gem
Încercați aceste plăcuțe, apoi verificați rețetele noastre clasice de clătite americane și de lămâie, precum și multe alte rețete de clătite și idei de topping de crumpete.
Ingrediente
- făină simplă 200g
- coacere ușoară / drojdie cu acțiune rapidă 1 linguriță
- zahăr pudră 1 linguriță
- ou 1
- tot laptele 250ml, încălzit la călduț
A SERVI
- unt
- gem de căpșuni
- crema inchegata
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina, drojdia și zahărul într-un castron și amestecați împreună. Bateți oul și laptele împreună, apoi amestecați treptat amestecul de făină pentru a face o aluat. Se acoperă cu o lingură și se lasă timp de 1½ ore.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie antiaderentă și periați-o cu puțin ulei.
-
Pasul 3
Descoperiți aluatul și amestecați 1 linguriță de sare. Lucrând în loturi, aruncați linguri mari de aluat în tigaia încălzită. Gatiti 3-4 minute pana cand apar bule mici pe suprafata, apoi rasuciti si gatiti cealalta parte pentru inca cateva minute. Se servește cu unt sau gem și smântână.