Tipul bucătăriei:
Pilaf de pui și spanac
- servește 4 persoane
- Uşor
Nimic nu depășește o rețetă de pilaf pentru o cină rapidă (dar hrănitoare) în timpul săptămânii. Al nostru este colorat cu turmeric și vine ambalat cu spanac și coriandru. Este, de asemenea, minunat pentru consumul de pui rămas
Ingrediente
- ulei de arahide pentru prăjire
- ceapă 1, feliat fin
- garam masala 1 lingura, plus un praf
- fulgi de chilli o ciupitura
- turmeric măcinat 1/2 linguriță
- pui gătit 250-300g, mărunțit
- orez basmati fiert 500g, (am folosit 2x 250g pungi de orez gătit)
- copil spanac 300g, tocat
- iaurt natural 6 linguri
- coriandru o grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți un strop de ulei într-o tigaie și prăjiți ceapa timp de 5 minute până se înmoaie și începe să devină aurie. Adăugați condimentele și semințele și prăjiți până când semințele încep să iasă.
-
Pasul 2
Adăugați puiul și orezul gătit și amestecați până se încălzesc – aproximativ 5 minute. S-ar putea să fie nevoie să adăugați un strop de apă dacă se lipeste. Se amestecă spanacul, se condimentează bine și se fierbe până se ofilesc.
-
Pasul 3
Serviți pilaful acoperit cu păpuși de iaurt, un pic mai mult de garam masala și coriandru tocat.
Informatii nutritionale
- Kcals 357
- Gras 11.3g
- Saturează 3.2g
- Carbohidrați 34,8g
- Zaharuri 7.2g
- Fibră 4.6g
- Proteină 26.8g
- Sare 1.3g