Tipul bucătăriei:
Piperada
- serveste 2
- Uşor
Dacă vă plac ouăle omletă, vă va plăcea asta. O cină rapidă de ardei prăjit și roșii gătite cu omletă și servite cu pâine crustă.
Ingrediente
- ardei roșu 1
- roșie de viță de vie 1 mare și copt
- ulei de masline
- ceapă ½ mic
- usturoi 1 cuișoare mic
- ouă 4
- unt
- pâine cu maia a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeiul direct peste o plită cu gaz și carbonizați bine. Întoarceți până când toată pielea devine neagră. Lăsați până se răcește suficient pentru a fi manipulat.
-
Pasul 2
Îndepărtați pielea cu grijă. În niciun caz nu țineți sub jet de apă sau veți pierde aroma delicioasă carbonizată. Tăiați ardeiul în jumătate și lăsați orice suc să se scurgă într-un castron mic. Desărăță ardeii și rupe pulpa în fâșii lungi și subțiri.
-
Pasul 3
Tăiați capătul verde al roșiei și faceți o cruce mică în bază cu un cuțit ascuțit. Se pune intr-un castron si se acopera cu apa tocmai fiarta. Lăsați 30 de secunde, scurgeți, apoi îndepărtați pielea. Tăiați în sferturi, scoateți semințele și tăiați grosier.
-
Pasul 4
Se încălzește 2 linguri de ulei într-o cratiță mică antiaderentă. Curățați ceapa și o feliați foarte fin. Prăjiți ușor ceapa timp de 4-5 minute până când începe să se coloreze. Se curata si se toaca marunt usturoiul si se adauga in tigaia cu ardeiul, sucul acestuia si rosiile.
-
Pasul 5
Prăjiți totul împreună în mod vioi până când orice element apos evident dispare din roșie. Rupeți ouăle în tigaie și asezonați cu multă sare de mare și puțin piper negru și un buchet bun de unt tăiat în pătrate mici. Gatiti, amestecand continuu pana cand ouale se amesteca, dar raman moi, nu tari. Verificați condimentele și mâncați cu pâine rustică, cu aluat.
Informatii nutritionale
- Kcals 343
- Carbohidrați 8.3g
- Proteină 16.6g
- Gras 27.2g
- Sare 1,64g
- Fibră 2g