Tipul bucătăriei:
Pitta umplute cu halloumi cu castraveți și varză murată
- serveste 4
- Puțin efort
Aceste pitta umplute cu halloumi, rapide și ușoare, cu castraveți și varză murată, servesc familia în mai puțin de 30 de minute
Ingrediente
- otet de vin rosu 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
- varza rosie ½ mic, mărunțit
- castravete ½, curatat de coaja si feliat marunt
- pasta de tahini 1½ linguriță
- iaurt natural 4 linguri
- lămâie ½, suc
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- mentă un pumn de frunze, tocate
- halloumi 1 bloc, feliat subțire
- pittas 4, prăjite și împărțite
- sos de chili a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă oțetul de vin roșu și zahărul apoi se amestecă cu varza. Pune castravetele intr-o strecuratoare si sare usor. Lăsați ambele timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
-
Pasul 2
Puneți tahini într-un bol și amestecați iaurtul. Adăugați sucul de lămâie, precum și usturoiul și menta. Condimentați și adăugați un strop de apă dacă este necesar.
-
Pasul 3
Prăjiți halloumi într-o tigaie uscată, antiaderentă, pe ambele părți, până devine auriu. Umpleți varza și castraveții în pitta, adăugați niște halloumi și stropiți peste dressing și puțin sos chilli, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 498
- Gras 20.8g
- Saturate 11.4g
- Carbohidrați 47,8g
- Fibră 3.5g
- Proteină 25.9g
- Sare 2.3g