Skip to content

Tipul bucătăriei:

Piure de eșalotă caramelizată

Piure de eșalotă caramelizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Șalota lipicioasă este una dintre părțile noastre de top din acest sezon, partenerul perfect pentru bangeri și piure de cartofi cremos.


Ingrediente

  • unt 50 g
  • eşalotă 6, feliate subțire
  • cimbru 2 crengute
  • zahăr tos auriu ½ linguriță
  • Cartofi Maris Piper 2 kg
  • lapte 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se topește un nod de unt într-o tigaie și se adaugă 6 șalope tăiate felii subțiri și 2 crenguțe de cimbru. Gatiti la foc mic pana se inmoaie si devin aurii. Adăugați ½ linguriță de zahăr tos auriu și gătiți încă 5 minute până când se rumenește deschis.

  • Pasul 2

    Între timp, fierbeți 2 kg de cartofi maris piper curățați și tăiați în sferturi timp de 15 minute sau până când se înmoaie, apoi scurgeți. Încingeți ușor 200 ml lapte și 25 g unt într-o tigaie mică. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă laptele unt cald și se condimentează bine.

    Puneți cea mai mare parte din șalotă în piure, aruncând tulpinile de cimbru și amestecați. Acoperiți cu eșalotă rămasă și serviți.

#Piure #eșalotă #caramelizată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *