Tipul bucătăriei:
Popovers de cheddar
- face 10-12
- Uşor
Doar cinci ingrediente sunt tot ce ai nevoie pentru a face aceste Yorkies în stil american. Cu părțile lor drepte distinctive și partea superioară umflată, își iau numele de la felul în care trec peste părțile laterale ale formei de brioșe. Puteți cumpăra o tavă popover de pe amazon.co.uk sau o formă grea de brioșe antiaderentă va face treaba la fel de bine.
Ingrediente
- lapte 280 ml
- ouă 2
- făină simplă 165g, cernute
- sare
- cheddar 200g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200°C/ventilator 180°C/gaz 6 și pune la încălzit tava popover sau pentru brioșe în timp ce faci amestecul.
-
Pasul 2
Se încălzește laptele chiar înainte de punctul de fierbere. Bateți ouăle cu bătătoarele electrice până devin pufoase. Adăugați încet laptele apoi lăsați să stea 3-4 minute. Amestecați 1 linguriță de sare în făină și amestecați treptat făina în amestecul de lapte și ouă, până când obțineți un aluat.
-
Pasul 3
Scoateți tava încălzită și stropiți sau ungeți cu ulei. Turnați aluatul până aproape de plin, împărțiți cheddarul ras între ele și apăsați ușor în jos (nu lăsați brânză – asta vă va da forma popover). Se introduce tava la cuptor, se reduce la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si se coace 15 minute. După 15 minute, întoarceți tava și coaceți încă 30 de minute. Lăsați să se răcească ușor și răsuciți ușor pentru a le ajuta să le scoateți ușor din tavă. Serviți cu unt bătut sărat sau cu unt cu trufe.
Informatii nutritionale
- Kcals 140
- Gras 7.3g
- Carbohidrați 11.2g
- Fibră 0,6g
- Proteină 7.4g
- Sare 0,8g