Tipul bucătăriei:
Praj de buttery și păstrăv afumat kedgeree
- servește 2
- Uşor
Verificați rețeta noastră super simplă de kedgeree cu praz untos și păstrăv afumat. Acest fel de mâncare aromat este gata în doar 30 de minute, o masă ușoară pentru două săptămâni
Ingrediente
- ouă 3
- orez basmati 150g
- unt 50g
- praz tăiat 2, spălat și tocat mărunt
- pulbere de curry mediu 1 lingură
- supă de pui 300ml
- păstrăv afumat 125g, fulgi
- mărar o mână, tocată
- pene de lamaie a stoarce și a servi
Metodă
-
Pasul 1
Coborâți ouăle în apă clocotită și fierbeți timp de 7 minute. Se scurge și se scurge sub apă rece până se răcește complet.
-
Pasul 2
Clătiți orezul în apă rece și lăsați-l să se înmoaie în timp ce gătiți amestecul de bază.
-
Pasul 3
Încălziți untul într-o tigaie largă și adâncă. Se adaugă prazul și se fierbe 5-7 minute sau până se înmoaie. Se amestecă praful de curry și se fierbe un minut. Adăugați orezul scurs și stocul și aduceți-l la foc mic. Puneți capacul, reduceți focul la minim și gătiți timp de 12 minute, timp în care ar fi trebuit să se absoarbă stocul și orezul gătit (dacă nu, adăugați un strop suplimentar de apă clocotită). Se amestecă păstrăvul cu ceva condiment și se lasă acoperit un minut pentru a se încălzi.
-
Pasul 4
Curățați ouăle și faceți sferturi. Îndepărtați kedgeree și așezați ouăle deasupra. Imprastie peste marar si stoarce peste niste lamaie chiar inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 725
- Gras 32.6g
- Saturează 16g
- Carbohidrați 66.2g
- Zaharuri 3.8g
- Fibră 8g
- Proteină 37,8g
- Sare 2.2g