Tipul bucătăriei:
Prăjituri de pește cu ton, capere și ceapă primăvară
- serveste 2
- Uşor
Prăjiturile de pește cu ton, capere și ceapă primăvară sunt o masă rapidă și ușoară de făcut la mijlocul săptămânii – gata în doar 30 de minute. În plus, pot fi făcute din ingrediente din dulapul magazinului.
Ingrediente
- cartofi făinoase 300 g, decojite și tăiate cubulețe
- unt 50 g
- ton 1 tavă de 185 g, scursă și fulgi
- ceapa verde 4, tocate fin
- capere ½ linguriță, clătită și scursă dacă este sărată
- făină 1 lingura pentru praf
- sos tartar 1 lingura
- maioneză 2 linguri
- nasturel a servi
- lămâie 1, tăiate în felii
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți sau fierbeți cartofii până când sunt fragezi, apoi scurgeți și pasați cu condimente și jumătate din unt. Se lasa sa se raceasca. Se amestecă cu tonul, ceapa primăvară și caperele și o stoarcere bună de lămâie. Formați 4 prăjituri. Pudrați în făină, apoi prăjiți în untul rămas într-o tigaie antiaderentă până devine crocantă și aurie.
-
Pasul 2
Amesteca tartarul si maiaua cu inca o stoarce de lamaie. Se serveste cu prajituri de peste, nasturel si felii de lamaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 537
- Carbohidrați 35.4g
- Proteină 22.7g
- Gras 34.8g
- Sare 1,58g
- Fibră 2.5g
#Prăjituri #pește #ton #capere #și #ceapă #primăvară