Tipul bucătăriei:
Prajituri simple de crab cu remolada de fenicul
- serveste 4
- Puțin efort
Feniculul are o aromă minunată de anason, care se potrivește excelent pentru pește și fructe de mare. Remoulade este un sos clasic franțuzesc făcut cu o maioneză cu aromă picant. Este adesea folosit pentru a îmbrăca țelină, dar aceasta este o variație sezonieră.
Încercați aceste prăjituri simple de crab cu remoulade, apoi încercați prăjiturile noastre clasice de crab.
Ingrediente
- carne de crab albă gătită 400 g
- maioneză 3 linguri
- ceapa primavara 2, tocate fin
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 3 linguri
- ouă 2, bătut
- pesmet proaspăt
- unt
remouladă de fenicul
- fenicul 1 bec, tocat fin
- eşalotă 2 mici, feliate fin
- coriandru tocat pentru a face 2 linguri
- maioneză 4 linguri
- mustar Dijon 2 linguri
- capere 1 linguriță, clătită
- cornioni sau cornichoni tocat pentru a face 1 lingura
- lămâie 1, suc
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați crabul, maiaua, ceapa primăvară și pătrunjelul cu frunze plate. Formați 12 prăjituri mici, apoi scufundați-le în ou și acoperiți cu pesmet. Dam la frigider 30 de minute pentru a se intari. Amestecă toate ingredientele pentru remouladă.
-
Pasul 2
Încinge un buton de unt într-o tigaie antiaderentă. Prăjiți prăjiturile de crab în loturi până se rumenesc. Se serveste cu remoulada.