Tipul bucătăriei:
Prajituri thailandeze de porumb cu castraveti murati
- servește 4 ca starter
- Uşor
Prăjiturile thailandeze de porumb se prepară rapid și se prepară cele mai bune tartine sau aperitive pentru cină. Utilizarea porumbului proaspăt face toată diferența. Se serveste cu castraveti murati.
Ingrediente
- coceni de porumb 3 mari, cojile îndepărtate și sâmburii tăiați din știuleți
- iarba de lamaie 1 tulpină, frunza exterioară tare aruncată și restul tocată grosier
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- pastă verde de curry thailandez 1-2 linguri
- ou 1
- făină de orez 200 g
- lapte 3 linguri
- frunze de tei 5, mărunțit fin
- ulei pentru prăjit
- sos dulce chilli a servi
CASTRAVETE MURAT
- castravete ⅓
- ceapa rosie ½, tăiat cubulețe
- orez vin Oțet 2 linguri
- zahăr pudră 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Pune jumătate din porumb într-un robot de bucătărie cu iarbă de lămâie, ghimbir, pasta de curry, ou, făină de orez și lapte. Pulsați până la o pastă, apoi răzuiți într-un castron și amestecați restul de porumb și frunzele de tei și asezonați.
-
Pasul 2
Pentru castraveții murați, înjumătățiți castraveții pe lungime și răzuiți semințele folosind o linguriță. Se taie in jumatati si se amesteca cu ceapa, otetul si zaharul. Se lasă deoparte 20 de minute, amestecând din când în când, înainte de servire.
-
Pasul 3
Pentru a prăji fritlele, încălziți 2 cm ulei într-un wok mare sau într-o tigaie adâncă. Puneți linguri de aluat de pâine și sfârâiți timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii, crocante și fierte. Puneți-le pe tăvi căptușite cu prosoape de hârtie și păstrați-l cald într-un cuptor mic în timp ce prăjiți restul. Se serveste fierbinte cu boluri cu sos dulce chilli si castravetele murati.
Informatii nutritionale
- Kcals 415
- Gras 15.4g
- Carbohidrați 58,5g
- Fibră 3.9g
- Proteină 8.8g
- Sare 0,3g