Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prune la cuptor cu afine și oțet balsamic

Prune prăjite cu afine balsamice

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Transformați umila prună în ceva special în doar 20 de minute cu acest sos dulce, siropos


Ingrediente

  • unt 1 lingură, temperatura camerei
  • zahăr tos auriu 75g, plus 2 linguri
  • prune 6, înjumătățit și lapidat
  • păstăi de vanilie 1, înjumătățit pe lungime și pe lățime
  • afine 200g
  • oțet balsamic 5 linguri
  • înghețată de vanilie sau ciocolată albă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Alegeți un vas de copt sau o cutie de prăjire care va ține prăjiturile jumătăți perfect într-un singur strat. Frecați untul pe toată baza, presărați 2 linguri de zahăr deasupra, apoi împrăștiați peste toate bucățile de păstăi de vanilie, cu excepția uneia. Aranjați prunele deasupra, tăiate în jos și stropiți peste 2 linguri de apă. Prajiti 10-15 minute sau pana cand prunele sunt cu adevarat fragede.

  • Pasul 2

    Între timp, combinați într-o tigaie restul de 75 g de zahăr, restul de bucată de păstăi de vanilie, 150 g de afine și oțetul balsamic. Încălziți și fierbeți fierbinte timp de 8-10 minute sau până când afinele se sparg și se formează un sos siropos. Includeți afine rămase apoi scoateți focul.

  • Pasul 3

    Când prunele sunt fierte, răstoarnă-le și toarnă afinele peste ele. Lăsați cel puțin 10 minute, apoi mâncați cald sau la temperatura camerei cu linguri de înghețată, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 214
  • Gras 3.3g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 43,8g
  • Zaharuri 43.4g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 1.1g
  • Sare 0,1g
.
#Prune #prăjite #afine #balsamice
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast