Tipul bucătăriei:
Prune prăjite cu afine balsamice
- servește 4 persoane
- Uşor
Transformați umila prună în ceva special în doar 20 de minute cu acest sos dulce, siropos
Ingrediente
- unt 1 lingură, temperatura camerei
- zahăr tos auriu 75g, plus 2 linguri
- prune 6, înjumătățit și lapidat
- păstăi de vanilie 1, înjumătățit pe lungime și pe lățime
- afine 200g
- oțet balsamic 5 linguri
- înghețată de vanilie sau ciocolată albă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Alegeți un vas de copt sau o cutie de prăjire care va ține prăjiturile jumătăți perfect într-un singur strat. Frecați untul pe toată baza, presărați 2 linguri de zahăr deasupra, apoi împrăștiați peste toate bucățile de păstăi de vanilie, cu excepția uneia. Aranjați prunele deasupra, tăiate în jos și stropiți peste 2 linguri de apă. Prajiti 10-15 minute sau pana cand prunele sunt cu adevarat fragede.
-
Pasul 2
Între timp, combinați într-o tigaie restul de 75 g de zahăr, restul de bucată de păstăi de vanilie, 150 g de afine și oțetul balsamic. Încălziți și fierbeți fierbinte timp de 8-10 minute sau până când afinele se sparg și se formează un sos siropos. Includeți afine rămase apoi scoateți focul.
-
Pasul 3
Când prunele sunt fierte, răstoarnă-le și toarnă afinele peste ele. Lăsați cel puțin 10 minute, apoi mâncați cald sau la temperatura camerei cu linguri de înghețată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 214
- Gras 3.3g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 43,8g
- Zaharuri 43.4g
- Fibră 2.6g
- Proteină 1.1g
- Sare 0,1g