Tipul bucătăriei:
Pui cu crusta de cuscus
- serveste 2
- Uşor
Un amestec de cușcuș și pesmet panko dă o crostare blândă acestor mâncăruri de pui plăcute mulțimii – serviți cu sos de grătar pentru cea mai bună gustare de vineri seara
Publicat:
Încercați aceste bucăți de pui crocante, apoi verificați puiul prăjit cu zară, sandvișul cu pui prăjit, puiul prăjit coreean și mai multe rețete de pui prăjit.
Ingrediente
- făină simplă 50 g
- boia afumată 1 lingura
- ouă 2, bătut
- pesmet panko 50 g
- cuscus 50 g
- mini file de pui 500 g
- ulei vegetal pentru prăjire
- sos pentru grătar a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Pune faina pe o farfurie, adauga boia de ardei si multe condimente si amesteca bine. Pune ouăle într-un vas puțin adânc și pesmetul și cușcușul într-un altul, amestecând bine.
-
Pasul 2
Se aruncă fileurile de pui mai întâi în amestecul de făină, scuturând pentru a îndepărta excesul, apoi se scufundă în ouă și, la final, în amestecul de cușcuș, bătând pentru a îmbrăca gros puiul.
-
Pasul 3
Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde.
-
Pasul 4
Prăjiți puiul în loturi timp de 3-4 minute, răsturnând la jumătate, până când devine auriu, crocant și fiert. Se scurge pe hartie de bucatarie si se condimenteaza cu fulgi de sare de mare. Serviți cu sos de grătar, sau cu sosul la alegere, pentru înmuiere.
Informatii nutritionale
- Kcals 721
- Gras 21.1g
- Saturate 2g
- Carbohidrați 55,7g
- Zaharuri 1.6g
- Fibră 4.2g
- Proteină 75.1g
- Sare 0,9g