Tipul bucătăriei:
Pui cu vin, tarhon si fasole verde
- serveste 4
- Uşor
Tarhonul și puiul este o potrivire clasică, iar acest fel de mâncare ușor de pui este gata în treizeci de minute. Este perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- ulei de masline
- piept de pui 4, pielea pe
- eşalotă 2, feliate fin
- vin alb 300 ml
- unt 100 g reci, taiate cubulete
- tarhon un buchet mic, frunze culese
- Fasole verde 300 g, se calesc 2 minute si se scurg
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare antiaderenta. Se condimentează pieptul de pui, apoi se gătește cu pielea în jos până când pielea devine crocantă și aurie. Întoarceți și continuați să gătiți până când puiul este abia gata, aproximativ 8 minute, scoateți și păstrați la cald la cuptorul mic.
-
Pasul 2
Adaugati salota in tigaia de pui si gatiti pana se inmoaie. Adăugați vinul apoi barbotați până scade la jumătate. Se amestecă untul, apoi se amestecă tarhonul și fasolea și se asezonează. Serviți puiul cu fasole.
#Pui #vin #tarhon #fasole #verde