Tipul bucătăriei:
Pui pocat cu ceapa de primavara si sos de ghimbir
- servește 4 persoane
- Uşor
Puiul braconat tandru este acoperit cu un ghimbir de foc și sos de ceapă de primăvară. Această rețetă face mai mult sos decât veți avea nevoie, dar se va păstra la frigider timp de o săptămână și poate fi folosită pentru a adăuga tăiței, ouă amestecate sau un castron cu orez simplu
Ingrediente
- ceapa verde 8, tocat mărunt
- ghimbir tocat mărunt pentru a face 3 linguri
- sare de mare 1 linguriță
- ulei de arahide 150ml
- otet de orez 1 lingură
- piept de pui fără piele 4
- supă de pui 750ml, răcit
- pui de castraveți 2, feliat pe diagonală
- orez basmati 1 cană, (vezi metoda)
- ulei de susan câteva picături (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa de primăvară și ghimbirul într-un castron mare și aruncați cu sarea. Încălziți uleiul într-o tigaie mică la 170C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 1 minut. Se toarnă cu grijă uleiul peste ceapă – s-ar putea să scuipe puțin, așa că stați înapoi. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă oțetul de orez.
-
Pasul 2
Puneți pieptul de pui într-o tigaie suficient de mare încât să încapă într-un singur strat. Adăugați stocul și aduceți-l la foc mic. Gatiti 5 minute apoi scoateti focul si lasati sa stea 10 minute cu capacul pus.
-
Pasul 3
Aruncați castraveții într-un castron cu un praf bun de sare de mare și lăsați să stea.
-
Pasul 4
Măsurați o cană standard de orez basmati într-o tigaie, apoi adăugați 2 cani de stoc din tigaia de pui și aduceți-o la foc mic. Puneți un capac, rotiți la dreapta în jos și gătiți timp de 12-13 minute sau până când stocul este absorbit. Întindeți orezul, împărțiți-l între 4 farfurii, apoi adăugați felii de pui, câteva linguri de sos de ghimbir și câteva castraveți sărați. Stropiți cu puțin ulei de susan pentru a termina, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 758
- Gras 45.1g
- Saturează 9.7g
- Carbohidrați 41.3g
- Zaharuri 3.5g
- Fibră 1.8g
- Proteină 45,8g
- Sare 2.5g