Tipul bucătăriei:
Radicchio cu capere și sos balsamic
- serveste 4
- Uşor
Acest lucru face un starter grozav servit cu pâine sau garnitură cu carne la grătar. Radicchio lung, numit treviso, are o aromă mai blândă decât soiul rotund, în formă de varză și se gătește deosebit de bine
Ingrediente
- treviso radicchio 2
- ulei de masline
- supa de pui sau legume 100 ml
- unt 15 g
- capere 2 linguri, clătite și scurse
- eşalotă 3, feliate fin
- oțet balsamic 4 linguri (una de bună calitate)
- pătrunjel o mână bună, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Radicchio se taie în sferturi și se așează cu partea tăiată în sus într-o tavă de copt. Se unge cu putin ulei, se toarna supa si se grata la foc mediu timp de 10 minute sau pana cand radicchio este fraged. Se încălzește un nod de unt într-o tigaie și se adaugă caperele și eșalotele, se prăjesc scurt, apoi se amestecă balsamul și balsamul, apoi se adaugă pătrunjelul. Turnați asta peste radicchio. Serviți cu friptură sau carne la grătar sau felii de aluat la grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 75
- Gras 5.5g
- Saturate 2.2g
- Carbohidrați 4.2g
- Fibră 1.8g
- Proteină 2.4g
- Sare 0,58g
#Radicchio #capere #și #sos #balsamic