Tipul bucătăriei:
Rață Hoisin
- serveste 2
- Uşor
Servește această rață hoisin lipicioasă cu orez prajit cu legume pentru o cină rapidă de noapte pentru a hrăni doi. Secretul unui orez prajit bun este folosirea orezului fiert, rece la frigider. Aceasta devine crocantă și pufoasă, fără grija că se gătește în exces, se descompune și devine moale
Publicat:
Încercați această rețetă de rață hoisin, apoi verificați rața la Peking, gyoza de rață și tăițeii crocanți de rață, plus mai multe rețete de rață și rețete în stil chinezesc.
Ingrediente
- piept de rata 2, pe piele
- sos hoisin 3 linguri
- otet de orez 1 lingura
OREZ PRĂJIT
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojită și tăiată în bețe de chibrit
- usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
- ardei iute roșu 1, feliate subțire
- țelină 3 batoane, feliate subțiri
- restul de orez fiert 250 g
- Mazăre congelată 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și se încălzește o tigaie antiaderentă, rezistentă la cuptor, la foc mediu. Înscrieți ușor pielea pieptului de rață într-un model hașurat în cruce și asezonați bine.
Pune pieptul de rață în tigaia fierbinte, cu pielea în jos, și sfârâie timp de 5-6 minute sau până când pielea este cu adevărat crocantă și cea mai mare parte a grăsimii a devenit crocantă. În timp ce țineți ambii piept de rață cu clești, turnați cu grijă orice grăsime într-un vas sau un castron termorezistent, apoi transferați tava cu pieptul de rață la cuptor pentru 3 minute. -
Pasul 2
Bateți hoisinul cu oțetul. Scoateți tava din cuptor, scurgeți grăsimea rămasă și turnați amestecul de hoisin peste rață, răsturnând piepții pentru a se îmbrăca. Reveniți la cuptor pentru 3 minute, apoi scoateți pieptul de rață pe o farfurie, turnând peste orice sos rămas din tavă. Odihnește-te 5-10 minute, apoi tăiem felii subțiri.
-
Pasul 3
Încinge o tigaie mare sau wok la foc mediu și adaugă grăsimea de rață rezervată, urmată de ghimbir, usturoi și ardei iute. Gatiti cateva minute pana cand este cu adevarat parfumat. Scoateți jumătate din amestec pe o farfurie mică, apoi turnați țelina și orezul în tigaie și măriți focul la mediu-mare. Gatiti 10 minute, aruncand tigaia din cand in cand pana cand orezul devine fierbinte si crocant pe alocuri. Amestecați mazărea congelată și gătiți încă un minut pentru a se dezgheța.
-
Pasul 4
Împărțiți orezul în două farfurii, apoi acoperiți cu felii de rață, puțin din sos și usturoiul rezervat, ghimbirul și chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 667
- Gras 37,5g
- Saturate 11g
- Carbohidrați 53.9g
- Zaharuri 16.7g
- Fibră 4.4g
- Proteină 26.2g
- Sare 1.8g