Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de paste Rigatoni cu dovlecei, lamaie si parmezan

Rigatoni cu dovlecei, lamaie si parmezan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Transformă dovleceii într-o cină elegantă cu această rețetă de paste răcoritoare. Plin de culoare și gata în doar 20 de minute, acesta este preparatul perfect în timpul săptămânii


Ingrediente

  • rigatoni 150 g
  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ardei iute roșu 1, tocat fin (optional)
  • dovlecei 2, ras
  • lămâie 1, suc și zestă
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 30g, rasă

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe pachet. Scurgeți, reținând 2 linguri de lichid de gătit.

  • Pasul 2

    Se încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul și chilli și se fierbe timp de un minut. Se adauga dovleceii si se prajesc 5-6 minute pana se inmoaie. Se amestecă prin sucul și coaja de lămâie.

  • Pasul 3

    Se amestecă pastele cu dovleceii, parmezanul și lichidul pentru gătit pastele și se servesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 448
  • Gras 17.3g
  • Saturate 4.7g
  • Carbohidrați 60g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 17g
  • Sare 0,31g
#Rigatoni #dovlecei #lamaie #parmezan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *