Tipul bucătăriei:
Rigatoni cu dovlecei, lamaie si parmezan
- serveste 2
- Uşor
Transformă dovleceii într-o cină elegantă cu această rețetă de paste răcoritoare. Plin de culoare și gata în doar 20 de minute, acesta este preparatul perfect în timpul săptămânii
Ingrediente
- rigatoni 150 g
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ardei iute roșu 1, tocat fin (optional)
- dovlecei 2, ras
- lămâie 1, suc și zestă
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 30g, rasă
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe pachet. Scurgeți, reținând 2 linguri de lichid de gătit.
-
Pasul 2
Se încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul și chilli și se fierbe timp de un minut. Se adauga dovleceii si se prajesc 5-6 minute pana se inmoaie. Se amestecă prin sucul și coaja de lămâie.
-
Pasul 3
Se amestecă pastele cu dovleceii, parmezanul și lichidul pentru gătit pastele și se servesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 448
- Gras 17.3g
- Saturate 4.7g
- Carbohidrați 60g
- Fibră 3.6g
- Proteină 17g
- Sare 0,31g
#Rigatoni #dovlecei #lamaie #parmezan