Tipul bucătăriei:
Rigatoni cu pesto de broccoli
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de rigatoni cu pesto de broccoli este o schimbare grozavă a unui pesto clasic și o modalitate bună de a folosi broccoli. În plus, este vegetarian și gata în doar 20 de minute – perfect pentru mijlocul săptămânii. Este o modalitate grozavă de a-i determina pe copii să-și mănânce și verdeață
Ingrediente
- rigatoni 150 g
- brocoli 1 cap, capetele buchetelui tăiate (păstrați tulpina pentru supă sau bulion)
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- nuci de pin 1 lingura
- parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti pastele. Se fierbe broccoli timp de 1-2 minute apoi se scurge bine si se preseaza intr-un robot de bucatarie sau se toaca marunt.
-
Pasul 2
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și gătește usturoiul și nucile de pin pentru câteva minute. Puneti broccoli si incalziti, apoi adaugati pastele scurse, un strop de apa de gatit
si arunca. Adăugați parmezanul și amestecați din nou. Serviți cu extra parmezan, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 534
- Gras 26.9g
- Saturate 7.1g
- Carbohidrați 43,5g
- Fibră 6.4g
- Proteină 26.2g
- Sare 0,6g