Tipul bucătăriei:
Rigatoni cu sos de rosii, rozmarin si parmezan
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de rigatoni cu sos de roșii, rozmarin și parmezan este super rapidă și ușoară – gata în doar 30 de minute – sub 500 de calorii și hrănește 4 pentru doar 2,98 GBP. Este masa perfectă în timpul săptămânii. Sosul este cu adevărat adaptabil, încercați să-l turnați peste fileuri de pește alb și să-l coaceți la cuptor.
Ingrediente
- ceapă 1, ras
- rozmarin o mână, tocată pentru a face 1 linguriță
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- crema dubla 100 ml
- parmezan (sau alternativă vegetală) răzuită fin pentru a face 2 linguri plus pentru servire
- rigatoni 300 g
Metodă
-
Pasul 1
Se caleste ceapa si rozmarinul in 2 linguri ulei de masline pana se inmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți încă câteva minute înainte de a adăuga roșiile. Se fierbe timp de 20 de minute până scade și se îngroașă.
-
Pasul 2
Se amestecă smântâna și se mai fierbe câteva minute înainte de a amesteca parmezanul. Se fierb pastele, se scurg și se amestecă cu sosul. Serviți cu extra parmezan dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 458
- Gras 23.2g
- Carbohidrați 49g
- Fibră 2.7g
- Proteină 14.2g
- Sare 0,4g