Tipul bucătăriei:
Roșii coapte
- serveste 4
- Uşor
Cea mai bună actualizare pentru un favorit retro. Umplută cu couscous și stropită cu feta, această cină ușoară și sățioasă fără carne este ideală pentru o masă la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- rosii 1 friptură de vită sau 6 mici de persoană (se amestecă soiurile și mărimile dacă asta aveți)
- cuscus 4-6 linguri (veți avea nevoie de mai multe pentru roșii mai mari)
- feta 1 bloc, sfărâmat
- busuioc o mână mare de frunze
- ulei de masline 150 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați vârfurile roșiilor și scoateți semințele lăsând cât mai mult suc și pulpă. Împărțiți cușcușul între roșii, apoi feta și asezonați bine. Puneți capacele la loc și coaceți timp de 25 de minute sau până când roșiile încep să se carbonizeze pe margini, dar nu s-au prăbușit complet.
-
Pasul 2
Intre timp se amesteca frunzele de busuioc cu uleiul de masline si niste condimente. Stropiți roșiile cu ulei de busuioc imediat ce ies din cuptor. Serviți cu pâine pentru curățarea sucurilor.
Informatii nutritionale
- Kcals 476
- Carbohidrați 10.2g
- Proteină 9.3g
- Gras 44,5g
- Sare 1.36g
- Fibră 1g