Tipul bucătăriei:
Salată cu tăiței cu pui cu ghimbir
- serveste 2
- Uşor
Aruncați tăiței soba cu nuci, pui mărunțit, semințe de susan crocante și ierburi aromatice proaspete cu un sos de ghimbir, pentru un prânz bogat în proteine și cu conținut scăzut de calorii.
Publicat:
Încercați această salată rece cu tăiței cu ghimbir, apoi consultați salata noastră de tăiței cu pui satay, salata thailandeză cu tăiței cu pui, salată cu tăiței soba și mai multe rețete de tăiței.
Ingrediente
- otet de orez 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- tahini 2 linguri
- ghimbir 15 g, decojite și ras
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- miere curgătoare 2 lingurite
- sos de pește ½ linguriță
- ulei de susan prajit 1 lingura
- tăiței soba 80 g
- piept de pui fiert 160 g, mărunțit
- varza rosie 150 g, tocat fin
- castravete ½, miezul îndepărtat și tăiat în juliană
- coriandru o mână, tocată mărunt
- busuioc o mână, tocată mărunt
- seminte de susan negru 2 lingurite
- ceapa verde 2, tăiate și tăiate mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă într-un castron mic oțetul, soia, tahini, ghimbirul, usturoiul, mierea și sosul de pește. Continuați să amestecați, introducând încet uleiul de susan până se emulsionează. Asezonați după gust și lăsați deoparte.
-
Pasul 2
Gătiți tăițeii urmând instrucțiunile de pe pachet. Se scurge intr-o sita si se clateste sub apa rece pana se raceste. Scurgeti din nou bine si puneti intr-un castron mare impreuna cu puiul, varza, castravetele, coriandru, busuioc, jumatate din semintele de susan si jumatate din dressing. Se amestecă împreună pentru a acoperi.
-
Pasul 3
Împărțiți salata în farfurii sau recipiente. Stropiți cu dressingul rămas, apoi împrăștiați peste ceapa primăvară și semințele de susan rămase. Servește sau păstrează la rece până la 24 de ore până când este gata de mâncare.
Informatii nutritionale
- Kcals 515
- Gras 20.2g
- Saturate 3.2g
- Carbohidrați 43,8g
- Zaharuri 16.2g
- Fibră 5.5g
- Proteină 36.7g
- Sare 1.7g