Tipul bucătăriei:
Salata de broccoli cu ardei, nuci de pin si halloumi
- serveste 2
- Puțin efort
Salată vegetariană umplutură pentru doi: pe masă în jumătate de oră, o salată de fel principal cu halloumi, broccoli și ardei roșu. Se presara cu nuci de pin pentru a servi.
Ingrediente
- sultane de aur 4 linguri
- ulei de masline 2 linguri
- oțet de sherry 1 lingura
- șalotă 1 mic, tocat fin
- broccoli cu tulpina lungă 300 g
- halloumi ½ bloc, feliat
- ardei rosii prajiti 2 dintr-un borcan, tocate
- nuci de pin 2 linguri, prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Puneți sultanele într-un castron mic și turnați peste suficientă apă clocotită din ibric pentru a le acoperi. Se lasa 10 minute apoi se scurge bine. Se amestecă uleiul și oțetul cu niște condimente și se amestecă șopa și sultanele scurse.
-
Pasul 2
Se fierbe broccoli pentru scurt timp in apa clocotita apoi se clateste in apa rece si se scurg bine.
-
Pasul 3
Se prăjește halloumi pe ambele părți până devine auriu.
-
Pasul 4
Se amestecă broccoli, sultanele cu dressingul și piperul. Serviți împrăștiați cu nuci de pin și acoperiți cu halloumi.
Informatii nutritionale
- Kcals 614
- Gras 35.7g
- Carbohidrați 46g
- Fibră 7.2g
- Proteină 23.7g
- Sare 2g