Tipul bucătăriei:
Salată de cicoare, mere și brânză de capră cu dressing cald de smochine
- serveste 4
- Puțin efort
Această salată încorporează cele mai bune ingrediente de iarnă – cicoare, brânză de capră, creson și măr – cu un dressing cald de smochine. Dacă faceți acest lucru când smochinele proaspete sunt de sezon, adăugați câteva la jumătate în salată.
Ingrediente
- frunze de salată amestecate 1 pungă
- cicoare 1 cap mic, frunzele separate
- nasturel 1 buchet mare, tulpini mari îndepărtate
- măr 1
- branza de capra 100 g, feliate
- nuci 50 g, prajite si tocate
- smochine uscate 4
- oțet balsamic 75 ml
- ulei de măsline extra virgin
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face dressingul, fierbeți smochinele în apă clocotită într-o cratiță mică timp de 10 minute. Se scurge, se toaca si se pune din nou in cratita cu otetul balsamic, 2 linguri ulei de masline si putin condimente. Gatiti inca 5 minute pana devine siropos si apoi se raceste usor.
-
Pasul 2
Aranjați toate frunzele pe farfurii individuale sau pe un platou mare. Tăiați mărul subțire fără miez. Pe fiecare salată se adaugă câteva felii de măr cu brânză de capră. Se presara nuca si se toarna dressingul.