Tipul bucătăriei:
Salată de dovlecei la grătar, nuci de pin și mozzarella
- serveste 2
- Puțin efort
O idee rapidă pentru dovlecei care pot fi transformați într-o salată ușoară și sățioasă. Acoperiți cu mozzarella și nuci de pin apoi serviți cu grâu bulgar sau orzo. O masă simplă la mijlocul săptămânii pentru doi
Ingrediente
- lămâie 1, suc
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, tăiat la jumătate
- dovlecei 3, feliate de ½ cm grosime pe diagonală
- mozzarella 1 minge, ruptă în bucăți
- nuci de pin 2 linguri, prăjite până devin aurii
- mentă o mână, tocată pentru a servi
- grâu orzo sau bulgar a servi
Metodă
-
Pasul 1
Bateți sucul de lămâie cu 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați usturoiul împreună cu multe condimente.
-
Pasul 2
Ungeți feliile de dovlecei cu ulei și fierbeți-le pe ambele părți până se carbonizează și se înmoaie (va trebui să le gătiți în loturi), apoi aruncați-le în dressing pe măsură ce mergeți.
-
Pasul 3
Scoateți usturoiul din bol și aruncați-l. Mai dați dovleceilor o aruncare în dressing, apoi aranjați pe două farfurii. Adăugați brânza, nucile de pin și menta. Stropiți peste orice dressing rămas în bol și serviți cu grâu orzo sau bulgar.
Informatii nutritionale
- Kcals 419
- Gras 37.6g
- Carbohidrați 3.6g
- Fibră 2.3g
- Proteină 16.6g
- Sare 0,6g