Skip to content

Tipul bucătăriei:

Salată de dovlecei prăjiți cu dressing balsamic de soia

Salată de dovlecei prăjiți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aceasta este o salată sățioasă pentru felul principal pentru un prânz de iarnă fără pâine. Prăjirea dovleceilor concentrează și îndulcește aroma și contrastează minunat cu lintea, rucola și semințele de susan. Mâncarea este terminată cu un dressing de soia și balsamic.


Ingrediente

  • dovleac 1 kg, decojiți și tăiați în cuburi de 2 cm
  • ulei de masline
  • linte Puy 100 g
  • rachetă 100 g
  • seminte de susan 1 lingurita, prajita
  • ceapa verde 6, feliate
  • ulei de masline 5 linguri
  • oțet balsamic 3 linguri
  • sos de soia 1 lingura
  • ardei iute roșu 1, însămânțat și tocat
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • miere curgătoare 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/Gaz 6. Puneți dovleceii pe o tavă de copt, stropiți cu 1 lingură ulei de măsline și asezonați. Se prăjește timp de 20 de minute sau până când se înmoaie, scuturând tava de câteva ori pentru a nu se lipi. Se fierbe lintea timp de aproximativ 15 minute sau până când este al dente, apoi se scurge.

  • Pasul 2

    Se amestecă ingredientele pentru dressing. Pune rucola într-un bol de servire puțin adânc și aranjează deasupra lintea și dovleceii. Turnați dressingul peste și acoperiți cu semințe de susan și ceapă primăvară.

#Salată #dovlecei #prăjiți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *