Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Trei farfurii acoperite cu fenicul tocat, măr feliat și bucăți de macrou

Salata de mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Feniculul feliat, mărul și macroul afumat se reunesc în această salată proaspătă nordică. Serviți la prânz sau ca aperitiv însoțit de pâine bună


Această rețetă de salată de mere este extrasă din Nordic Family Kitchen de Mikkel Karstad (24,99 GBP, Prestel). Descoperiți mai multe rețete scandinave, inclusiv gravadlax, chiftele suedeze și salată de varză roșie, mere și rodie.

Ingrediente

  • bulbi de fenicul 2
  • mâncând mere 2
  • macrou afumat 1 întreg sau 2 fileuri
  • chefir 100 ml
  • ulei de masline 2 linguri
  • oțet de mere 2 linguri
  • miere de salcâm 1 lingura
  • semințe de cânepă 2 linguri
  • frunze de nasturtium 1 mână, (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați lăstarii și rădăcinile bulbilor de fenicul și clătiți feniculul în apă rece. Tăiați fin feniculul folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit și transferați-l într-un castron.

  • Pasul 2

    Spălați merele și îndepărtați miezul. Tăiați merele felii foarte subțiri și adăugați-le în vasul cu fenicul.

  • Pasul 3

    Scoateți pielea și oasele de macrou afumat și rupeți peștele în bucăți mari. Adăugați la mere și fenicul.

  • Pasul 4

    Se toarnă chefirul într-un alt bol și se condimentează cu ulei de măsline, oțet, miere, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Amestecați bine pentru a face un dressing.

  • Pasul 5

    Amestecați salata și dressingul și asezonați după gust cu puțină sare și piper, dacă este necesar.

  • Pasul 6

    Serviți salata într-un castron mare sau împărțit în patru farfurii, ornat cu semințe de cânepă și frunze de nasturtium, dacă folosiți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 296
  • Gras 20.7g
  • Saturate 4g
  • Carbohidrați 12.6g
  • Zaharuri 11.7g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 13.6g
  • Sare 1g
#Salata #mere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *