Tipul bucătăriei:
Salată de morcov, chimen și năut
- serveste 2
- Puțin efort
Prăjiți morcovi pentru o salată rapidă sau o masă ușoară la mijlocul săptămânii pentru doi. În loc să prăjească și năutul, se amestecă cu morcovii odată prăjiți, astfel încât își păstrează textura minunată. Chimenul adaugă un condiment subtil, iar feta mărunțită deasupra este tot ce are nevoie. Serviți cu crusta de pâine în parte, dacă doriți
Ingrediente
- Morcovi Chanteney 300 g, curățate și tăiate la jumătate
- semințe de chimen 2 lingurite
- ulei de masline
- naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
- lămâie ½, suc
- pătrunjel 1 buchet, frunze culese
- feta 100g, maruntita
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune morcovii și chimenul într-o tavă. Adăugați niște condimente și o lingură de ulei de măsline și amestecați totul. Se prăjește timp de 20-25 de minute sau până când se înmoaie.
-
Pasul 2
Puneți năutul într-un castron, adăugați morcovii și orice suc din tavă apoi împărțiți-le în două farfurii și împrăștiați peste feta pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 420
- Gras 25.5g
- Carbohidrați 27.6g
- Fibră 9g
- Proteină 18.4g
- Sare 2.8g