Tipul bucătăriei:
Salată de năut cu ceapă și boia
- serveste 4
- Uşor
Nautul este o alegere excelenta pentru o salata vegetariana – satioasa si hranitoare, dar cu o valoare foarte buna. Rosită cu condimente din Orientul Mijlociu și finisată cu coriandru proaspăt și brânză cremoasă de capră, aceasta face o masă rapidă de familie la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- năut uscat 225 g sau 1 tavă de 400 g clătită și scursă
- ceapa rosie 1, feliate fin
- usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
- chimen măcinat 1 lingura
- paprika 1-2 lingurite
- ulei de masline 3-4 linguri
- lămâie 1 suc
- pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
- coriandru un buchet mic, tocat grosier
- brânză de capră sau feta 125 g, maruntit (optional)
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Dacă folosești năut uscat, odată înmuiat peste noapte, se scurge și se pune într-o tigaie adâncă. Se acoperă cu apă și se aduce la fierbere. reduceți focul și fierbeți aproximativ 45 de minute, până când năutul este fraged, dar nu moale. Scurgeți năutul și îndepărtați orice coajă desprinsă – le puteți freca într-un prosop curat pentru a le îndepărta sau între degete. Dacă folosiți conserve, încălziți-le ușor.
-
Pasul 2
Puneți năutul cald într-un castron. Adăugați ceapa, usturoiul, chimenul și boia. Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie în timp ce năutul este încă cald, asigurându-vă că sunt toate bine acoperite. Asezonați cu sare și piper după gust și adăugați majoritatea ierburilor.
-
Pasul 3
Se sfărâmă peste brânza de capră, dacă se folosește, și se stropește cu restul ierburilor. Se serveste cat mai cald, cu paine crosta.
Informatii nutritionale
- Kcals 277
- Carbohidrați 31.5g
- Proteină 13.1g
- Gras 11.8g
- Sare 0,07g
- Saturate 2.4g
- Fibră 6.6g