Tipul bucătăriei:
Salată de orez sălbatic cu pui Mojito
- serveste 1
- Uşor
Această rețetă de pui mojito cu salată de orez sălbatic este foarte ușor de făcut, cu conținut scăzut de calorii și fără gluten, ceea ce o face o masă perfectă la mijlocul săptămânii pentru unul.
Această salată acidulată de pui și orez surprinde aromele unui mojito clasic. Consultați și mai multe dintre rețetele noastre de salate de pui.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- lămâie verde 1, plus felii de servit
- mentă un buchet mic, frunze tocate
- ulei de masline
- piept de pui fara piele 1, lovit la 2 cm grosime
- amestec de orez sălbatic 50 g
- Mango ½ mic, cu pietre și tăiat cubulețe
- ceapa primavara 1, feliat
- frunze de coriandru tocat pentru a face 2 linguri
- ardei rosu
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă coaja și sucul de lime, jumătate din mentă, 1 linguriță ulei și se condimentează. Se toarnă peste pui și se lasă la marinat 30 de minute sau peste noapte la frigider.
-
Pasul 2
Gatiti orezul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Scurgeți și clătiți bine sub apă rece și lăsați să se răcească în timp ce gătiți puiul. Încingeți o tigaie cu grătar și prăjiți puiul timp de 4 minute pe fiecare parte, până când este fiert.
-
Pasul 3
Se amestecă orezul răcit cu mango, ceapa, coriandru și ardei. Adăugați menta rămasă. Tăiați coaja și mușchiul din jumătatea de lime rămasă și tăiați în bucăți. Puneți în bol cu orice suc de lămâie pe masă de tocat. Se condimentează și se amestecă totul. Se felie puiul și se servește cu salata de orez sălbatic.
Informatii nutritionale
- Kcals 494
- Gras 6.1g
- Saturate 1.2g
- Carbohidrați 64,9g
- Zaharuri 27.6g
- Fibră 8.5g
- Proteină 40,5g
- Sare 0,2g