Skip to content

Tipul bucătăriei:

2089

Salata de ridichi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

O salată colorată proaspătă din Umbria, constând din ridichi crocante, semințe suculente de rodie și țelină într-un dressing rapid, dar special, cu balsamic alb și ulei de trufe.


Ingrediente

  • ridichi de mic dejun 1 buchet, cam 8
  • ridiche mooli verde sau albă sau ridiche neagră ½ (găsit în magazinele turcești)
  • țelină ¼ dintr-unul foarte mic, decojit
  • pecorino Romano bucata de 50 g
  • seminte de rodie 6 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate câteva crengute, frunze culese

pansament

  • ulei de măsline extra virgin
  • ulei de trufe 1 lingura
  • oțet balsamic alb 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face dressingul, amestecați 4 linguri de ulei cu uleiul de trufe, oțetul și niște condimente.

  • Pasul 2

    Spălați ridichile și tăiați-le subțiri cu o mandolină. Folosiți un curățător de cartofi pentru a rade țelina și pecorino în fâșii. Se amestecă lotul cu semințele de rodie și pătrunjelul și se îmbracă ușor. Serviți în grămezi înalți, la întâmplare, pe farfurii individuale sau într-un castron din care să împărțiți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 193
  • Carbohidrați 4g
  • Proteină 5.1g
  • Gras 17.6g
  • Sare 0,32g
  • Fibră 1.9g
#Salata #ridichi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *