Tipul bucătăriei:
Salata de ridichi
- serveste 2
- Uşor
O salată colorată proaspătă din Umbria, constând din ridichi crocante, semințe suculente de rodie și țelină într-un dressing rapid, dar special, cu balsamic alb și ulei de trufe.
Ingrediente
- ridichi de mic dejun 1 buchet, cam 8
- ridiche mooli verde sau albă sau ridiche neagră ½ (găsit în magazinele turcești)
- țelină ¼ dintr-unul foarte mic, decojit
- pecorino Romano bucata de 50 g
- seminte de rodie 6 linguri
- pătrunjel cu frunze plate câteva crengute, frunze culese
pansament
- ulei de măsline extra virgin
- ulei de trufe 1 lingura
- oțet balsamic alb 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face dressingul, amestecați 4 linguri de ulei cu uleiul de trufe, oțetul și niște condimente.
-
Pasul 2
Spălați ridichile și tăiați-le subțiri cu o mandolină. Folosiți un curățător de cartofi pentru a rade țelina și pecorino în fâșii. Se amestecă lotul cu semințele de rodie și pătrunjelul și se îmbracă ușor. Serviți în grămezi înalți, la întâmplare, pe farfurii individuale sau într-un castron din care să împărțiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 193
- Carbohidrați 4g
- Proteină 5.1g
- Gras 17.6g
- Sare 0,32g
- Fibră 1.9g
#Salata #ridichi