Skip to content

Tipul bucătăriei:

7419

Salată de spanac și ouă de prepeliță cu dressing dulce-acru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Dacă nu ați încercat ouăle de prepeliță, trebuie. Au gust delicios și arată frumos în această salată de iarnă. În această rețetă se folosește doar puțină pancetta, dând o aromă de slănină fără toată grăsimea. Pentru crutoane, încercați pâinea cu aluat Poilâne, care este stocată în majoritatea ramurilor Waitrose.


Încercați această salată de spanac și ouă de prepeliță, apoi verificați salata noastră niçoise, salata grecească și salata de cartofi.

Ingrediente

  • ouă de prepeliță 12
  • aluat sau ciabatta 2 felii, tăiate în bucăți de 2 cm
  • ulei de masline
  • salata sau baby spanac 160 g
  • ceapa rosie 1 mic, feliat în inele
  • panceta 4 felii, tocate
  • ulei de măsline extra virgin 5 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • zahăr pudră 1 lingura
  • oțet de cidru 3 linguri
  • suc de lămâie 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/Gaz 6. Se fierb ouale de prepelita in apa clocotita timp de 21/2 minute apoi se dau sub apa rece sa se raceasca. Întindeți crutoanele pe o tavă de copt. Stropiți peste 1 lingură de ulei de măsline și asezonați. Coaceți timp de 5 minute sau până când devine auriu și crocant, apoi se răcește.

  • Pasul 2

    Pentru a face dressingul, gătiți pancetta fără ulei într-o tigaie mică până devine crocantă, apoi scurgeți-l pe un prosop de bucătărie. Adăugați uleiul de măsline și usturoiul. Gatiti pana devine usor auriu, apoi luam de pe foc si adaugam zaharul, pancetta, otetul, zeama de lamaie si asezonam. Puneți din nou focul și amestecați împreună.

  • Pasul 3

    Aranjați frunzele de spanac în boluri de salată. Curățați și tăiați ouăle în jumătate și adăugați-le în salată împreună cu ceapa și crutoanele. Se toarnă deasupra dressingul cald și se amestecă bine.

#Salată #spanac #și #ouă #prepeliță #dressing #dulceacru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *