Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de salată de porc cu tăiței thailandezi

Salată de tăiței și porc în stil thailandez cu mentă și alune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Căutați un hit de arome thailandeze reale? Această salată proaspătă cu carne de porc și tăiței va fi gata în mai puțin timp decât este nevoie pentru a comanda la pachet


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • eşalotă 3, (tailandeză dacă se poate) tocate mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate mărunt
  • piper alb proaspăt măcinat
  • picior de porc 400 g, sau folosiți resturi
  • zahăr 1 lingura
  • ulei de susan
  • Sos de peste thailandez 30 ml
  • taitei vermicelli de orez 200 g
  • mentă un buchet mic, tocat
  • busuioc o grămadă mică, (tailandeză dacă este posibil) mărunțită
  • coriandru un buchet mic, tocat
  • fasole șarpe sau fasole verde 50 g, tăiate în bucăți și albite
  • arahide 50 g, prăjite și tocate

SOS DE TITEI

  • orez vin Oțet 1 lingura
  • ardei iute roșu 4 mici, tocate mărunt
  • zahăr pudră 130 g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • Sos de peste thailandez 100 ml
  • suc de lămâie 3 linguri
  • morcov 1 mic, tăiat juliană
  • rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge un wok și adaugă 2 linguri de ulei vegetal. se adauga salota, usturoiul si ½ lingurita piper alb, se amesteca bine si apoi se adauga carnea de porc. Se prăjește timp de 2-3 minute, apoi se adaugă zahărul și 1 linguriță ulei de susan. continuați să amestecați la foc mare încă 2 minute, apoi transferați într-un castron. Adăugați 1 linguriță de sos de pește și lăsați să se răcească.

  • Pasul 2

    Puneți tăițeii vermicelli într-un castron și turnați peste un ibric cu apă. Lăsați până se înmoaie, scurgeți apoi clătiți sub apă rece și scurgeți din nou. Pentru a face sosul se încălzește oțetul într-o tigaie mică, se adaugă ardeiul iute tocat, zahărul și usturoiul și se amestecă până se dizolvă zahărul. Adăugați 100 ml apă, sosul de pește, sucul de lămâie, morcovul și ghimbirul. Se toarnă dressingul peste vermicelli de orez, se amestecă și se lasă 2-3 minute. Se aruncă prin ierburi, fasole, carne de porc și se aruncă din nou. se serveste presarata cu nuci tocate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 596
  • Gras 15.3g
  • Saturate 2.8g
  • Carbohidrați 86,7g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 33.2g
  • Sare 6,58g
#Salată #tăiței #și #porc #în #stil #thailandez #mentă #și #alune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *