Tipul bucătăriei:
Salată de ton și roșii cu măsline
- servește 2
- Uşor
Roșiile marinate și măslinele Kalamata adaugă culoare și aromă reale acestei salate de ton vibrante în stil mediteranean
Faceți această salată ușoară de ton și roșii, apoi verificați clasica noastră salată de roșii, supă de roșii, paste cu roșii și mai multe rețete de roșii.
Căutați mai multe rețete delicioase de ton? Încercați salata noastră clasică de niçoise, ambalaje de ton și salată de paste de ton
Ingrediente
- roșii pe viță 200g coapte
- fulgi de sare de mare
- măsline kalamata 12, fără sâmburi și înjumătățit
- capere 1 lingură
- ceapa rosie ½, feliat subțire
- ulei de masline 1 lingură, plus extra pentru ton
- otet de vin rosu 1 lingură
- fripturi de ton 2
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- pâine crustă a servi (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Feliați roșiile, așezați-le pe două farfurii și presărați fulgi de sare de mare. Se amestecă măslinele, capere, ceapă roșie, ulei de măsline și oțet și condimentează. Se pune lingura deasupra roșiilor și se lasă 10 minute.
-
Pasul 2
Periați fripturile de ton cu ulei și câteva condimente, apoi lăsați 5 minute pentru a ajunge la temperatura camerei.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie sau o plită grea până când este fierbinte, apoi fierbeți fripturile de ton timp de 1-2 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, apoi odihniți-vă 2 minute. Serviți deasupra salatei de roșii cu pătrunjel presărat și pâine crustă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 250
- Gras 8.6g
- Saturează 1.4g
- Carbohidrați 5.3g
- Zaharuri 4.7g
- Fibră 2.6g
- Proteină 36.4g
- Sare 1.7g