Tipul bucătăriei:
Salata de vara tarzie
- serveste 2
- Uşor
O salată de cartofi caldă rapidă. Serviți pentru o masă din felul principal pentru doi sau ca parte a unui prânz de weekend pentru mai mult. Serviți acoperit cu pâine humous și pitta în lateral.
Ingrediente
- cartofi 2
- dovlecel 1, feliat
- ardei roșu 1, tăiate în bucăți
- ulei de masline
- rosii 2, semințele scoase și pulpa tăiată în bucăți
- pătrunjel o mână, tocată
- busuioc o mână, tocată
- houmous afumat sau ardei roșu 6 linguri
- pâine pitta 2, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Curățați și tocați cartofii, apoi fierbeți-i aproximativ 8 minute, sau până se înmoaie. Scurgeți bine. Între timp, prăjiți dovleceii și ardeiul în puțin ulei de măsline până se rumenesc pe margini și se înmoaie. Se varsa intr-un bol, se adauga cartofii, rosiile, patrunjelul si busuiocul, se amesteca si se condimenteaza bine.
-
Pasul 2
Amesteca houmous-ul cu putin ulei si un strop de apa si pune-l cu lingura peste salata. Serviți cu pitta prăjită.
Informatii nutritionale
- Kcals 559
- Carbohidrați 78,7g
- Proteină 18.8g
- Gras 16.5g
- Sare 2.4g
- Fibră 10.2g
#Salata #vara #tarzie