Tipul bucătăriei:
Salata marinata de ceapa rosie, spanac si nuci de pin
- serveste 4
- Uşor
Prânzul cu prietenii nu a fost niciodată atât de relaxat, această rețetă durează doar 25 de minute și servește 4. Marinarea cepei le oferă o aromă dulce și acrișoară minunată și le elimină o parte din cruditatea.
Ingrediente
- ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat
- zahăr pudră 1 lingura
- otet de vin rosu 2 linguri
- spanac tânăr 100 g
- nuci de pin 4 linguri, prăjite
- ulei de masline
- semințe de chimen 1 lingura
- iaurt natural 150 ml
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa roșie într-un bol și amestecați cu zahărul și oțetul. Se lasa 10-15 minute sa se inmoaie.
Pune spanacul într-un vas mare de servire. Ceapa se scurge apoi se presara peste spanac cu nucile de pin.
-
Pasul 2
Se încălzește 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă semințele de chimen. Când încep să se pună, luați focul și amestecați în iaurt.
Stropiți peste salată și serviți.
#Salata #marinata #ceapa #rosie #spanac #nuci #pin