Skip to content

Tipul bucătăriei:

4651

Salată marocană de roșii și migdale (Ensalada de tomates con almendras)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această salată marocană de roșii și migdale este super simplu de făcut, dar arată cu adevărat impresionant și are un gust delicios. Funcționează ca un aperitiv sau un prânz ușor sau savurați-l ca o asociere în timpul verii.


Ingrediente

  • roșii de vită 4–5 coapte
  • ceapă 1 mare
  • ulei de masline
  • migdale întregi albite o mână mare
  • zahăr pudră o ciupitura
  • scorțișoară măcinată câteva ciupituri
  • frunze de busuioc a servi
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri
  • dovleac prăjit sau ulei de susan 1 lingura
  • otet de sherry sau otet de vin rosu 1 lingura
  • pudră de muștar englezesc 1 lingura
  • zahăr pudră o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați roșiile în discuri subțiri. Tăiați ceapa subțire și rupeți feliile în rondele.

  • Pasul 2

    Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie mica si adaugati migdalele. Prăjiți-le ușor, amestecând din când în când pentru a se rumeni uniform. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie și lăsați-le să se răcească puțin.

  • Pasul 3

    Între timp, puneți un strat de roșii într-un vas larg, puțin adânc. Se presară sare și zahăr, apoi se aruncă peste ele câteva rondele de ceapă. Acum scuturați puțină scorțișoară (doar o praf). Repetați până se epuizează toate roșiile și ceapa, încheind cu un strat de ceapă presară cu scorțișoară. Condimentam salata cu piper negru.

  • Pasul 4

    Cât timp migdalele sunt încă calde și moi, zdrobiți-le cu un sucitor, până când sunt crăpate. Presărați migdalele rupte peste salată.

  • Pasul 5

    Pentru dressing, amestecați toate ingredientele, adăugând 1 lingură de apă. Se condimentează bine și se pune peste roșii cu lingura. Adăugați câteva frunze de busuioc rupte pentru a servi.


    Ai încredere în măsline

    Jeannie Chesterton s-a antrenat la Le Cordon Bleu din Londra. De peste 30 de ani locuiește în Andalucia împreună cu soțul ei, Sam. Sunt co-autori ai Buenvino Cookbook: Recipes from our Farmhouse in Spain (20 GBP, Bene Factum).

#Salată #marocană #roșii #și #migdale #Ensalada #tomates #con #almendras
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *